Herbeleef het congres

Kon je er niet bij zijn of heb je nood aan geheugensteuntje?

Hieronder vind je een overzicht van alle workshops, als je doorklikt krijg een beknopt verslag en extra materiaal om in je eigen klas aan de slag te gaan.

Onderaan de pagina kan je ook een paar foto’s van deze leerrijke dag bekijken.

Tot volgend jaar!

Voormiddag

211021__DD_DagVerkeerOpSchool-9625

Plenaire sessie

Interview met Liesbeth Verhoeven van Bodymap , Wim Beyersvan de UGent over hoe een jongerenbrein werkt en Dirk Gabriels (VSV) over het belang van praktijkgerichte verkeerseducatie.

211021__DD_DagVerkeerOpSchool-9924

Ons aanbod voor buitengewoon onderwijs

Tijdens deze workshop stelde Pieter Besemer (VSV) het aanbod van de VSV voor het buitengewoon onderwijs voor. Leerkracht Kim Pinoy vertelde hoe zij dat allemaal praktisch aanpakt op haar school.

211021__DD_DagVerkeerOpSchool-9827

Hoe maak ik een parcours voor het Grote Voetgangers- en Fietsexamen?

In deze workshop legde Lien Meulendijks uit je hoe je een parcours kan opstellen voor een voetgangers- of fietsexamen.

211012_Congres VOS_DD (4) vierkant

Veilige schoolomgevingen en -routes

Tijdens deze workshop legden we uit hoe je ouders en kinderen beter kan informeren en sensibiliseren.

210510_fietseningroep_DD (17)

Fietsverplaatsingen op school

De fiets zit in de lift als verplaatsingsmiddel op school. Maar hoe begin je eraan en met wat moet je rekening houden?

Namiddag

OO Eerste graad in de klas 2

Ons aanbod voor basisonderwijs

Hoe ziet de leerlijn verkeer eruit en welke materialen kan je gebruiken om aan die doelen te werken.

Tweede sec

Ons aanbod voor secundair onderwijs

Ontdek het aanbod van de VSV voor het secundair onderwijs tijdens deze workshop!

Tweede graad

Hoe leer ik kinderen op latere leeftijd fietsen?

Een panel van experten (leerkrachten, professionele organisaties) legt uit hoe je dit als leerkracht op school maar ook daarbuiten kan aanpakken.

Hoe maak ik een verkeerparcours op de speelplaats?

Met de nodige tips en tricks wordt verkeersles geven pas echt plezant!

150917_Algemeen_Verkeer_JS (88)

Stedelijke scholen vergen andere aanpak

Stedelijke scholen vergen vaak een specifieke aanpak rond verkeerseducatie. We interviewen leerkrachten die daar origineel mee omgaan.

190305_Dode hoek_DD (3)

Zien en gezien worden

Wat vind jij dat jonge en minder jonge kinderen moeten weten over de dode hoek?