Uitgeverij Averbode

Wat doen we?

Leren leuker maken en leuke dingen leerrijk

Wat als leren altijd leuk zou zijn? Wat als spelen altijd leerrijk zou zijn? Dat zijn de vragen waarop Uitgeverij Averbode antwoordt met leermiddelen, methodes en digitale toepassingen waarmee kinderen vandaag kwalitatief leren, denken en groeien. Want wat je op een speelse manier leert, onthoud je gewoon veel beter.

Ook in het verkeer. Zo groeien de kinderen van vandaag uit tot verantwoordelijke volwassenen die aandacht hebben voor alle aspecten van verkeersveiligheid.

Ontdek ons aanbod rond verkeer voor het basisonderwijs:

Wandplaten verkeersborden: samen veilig op weg!

Een handige wandplaat per graad die een overzicht biedt van verkeersborden die kinderen veilig door het verkeer loodsen. Er is een set per graad met een duidelijk visueel onderscheid tussen de verschillende types verkeersborden: gebods- en verbodsborden, gevaarsborden, aanwijzingsborden, voorrangsborden en onderborden die extra informatie geven bij de verkeersborden.

Blikopener: verkeersthema’s

In onze methode wereldoriëntatie Blikopener motiveren we leerlingen door te vertrekken van hun hedendaagse vragen. Zo leren ze zich veilig te gedragen in het verkeer. Ze onderzoeken o.a. ook of er een oplossing is voor de verkeersdrukte en hoe kinderen in andere landen zich verplaatsen.

Thema’s 2e graad:

• Al strappend op weg … ben ik op het goede pad?
  • Strap ik niet verkeerd in het verkeer?

Thema’s 3e graad:

• Kan ik me verweren in het verkeer?
  • Kan ik veilig naar school pendelen?

Tijdschriften kleuter- en lager onderwijs: verkeerskranten en meer

Bij de tijdschriften Zonnekind, Zonnestraal en Zonneland krijgen leerlingen drie keer per jaar Verkeersflits: een verkeerskrant waarin verkeer op een activerende manier aan bod komt. Uiteraard komt verkeer ook in al onze tijdschriften (ja, hoor, ook in die voor kleuters!) én in de bijhorende methode wereldoriëntatie Open Wereld 2.0 geregeld aan bod.

Pedagogisch afgevaardigden Ilona Sybrandy en Karolien Van Goidsenhoven vertellen je graag meer over de mogelijkheden van onze uitgaven rond verkeer, via de videochat.

basisonderwijs@uitgeverijaverbode.be

Pedagogisch afgevaardigden basisonderwijs