Bodymap

bodymap 2

Bodymap

Wat doen we?

Om kinderen op jonge leeftijd meer te doen bewegen, ontwikkelden de ervaren bewegingsexperts Liesbeth Verhoeven en Ann De Wilde de Bodymap-methode. Die wetenschappelijk onderbouwde methode versterkt de motorische ontwikkeling van baby’s, peuters en kleuters. Ze worden uitgedaagd om natuurlijke basis- bewegingen op een leuke manier te herhalen. Rollen, kruipen, dansen, klimmen,… : alle bewegingen die ze ook spontaan uitvoeren als ze (samen) spelen en ravotten. Met het vallen en opstaan dat nu eenmaal bij opgroeien hoort.

Bodymap biedt de methode aan scholen, kinderdagverblijven en onthaalouders aan. Zowel via opleidingen als via een online systeem om kinderen op te volgen en te ondersteunen. De methode is aangepast aan de leeftijd van de kinderen en sluit zo dicht mogelijk aan bij hun eigen leefwereld. Ze evolueert progressief, en groeit mee met de kinderen. Bodymap wil in dit digitale tijdperk scholen,
kinderdagverblijven en onthaalouders een houvast geven om spelen en bewegen in ere te herstellen.