Fractie van een seconde

Wat doen we?

In een fractie van een seconde kan je leven omslaan. Rudy Claeys raakte in 2003, zwaargewond in een auto-ongeval. Sindsdien is hij verlamd en beweegt hij zich voort in een rolstoel. “Nooit en altijd hebben voor mij nu een heel andere betekenis gekregen. Ik zal echt nooit meer lopen” Stef Vanlee bekijkt het als spoedverpleger meestal van de andere kant. “Als wij per ambulance bij een zwaar ongeval worden geroepen, kan het twee kanten uit: of de slachtoffers overlijden ter plaatse, of we kunnen ze levend afleveren op de spoeddienst. Voor ons eindigt het daar.”

“Het was donker, ik hoor plots geroep en ik word wakker, ik voel me tollen en dan is het even snel voorbij. Iedereen stapt uit behalve ik, we waren zijdelings overkop gegaan. Dit was mijn C4 voor het leven”

“Hoe haal je in godsnaam een hoofd uit een motorhelm? Dat hebben ze ons op school nooit geleerd……”

Fractie van een seconde is een totaalconcept (muziek & lied, humor, videoclips, emoties, …nabespreking) gericht op de derde graad secundair. De doelgroep die straks actief in het verkeer komt als nieuwe chauffeur. De jongeren die hoger risicogedrag vertonen én in de groep verkeersslachtoffers te hoog scoren, als kwetsbare voetganger, fietser, bromfietser, automobilist of passagier…

Contact

We gebruiken cookies op deze website om jouw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord. Meer informatie