Partner – Mobiel 21

Logo Mobiel 21

Mobiel 21

Visie

Veilige en gezonde schoolomgevingen en schoolroutes voor iedereen. Dat is waar we bij Mobiel 21 onze schouders onder zetten. Dankzij onze jarenlang verfijnde methodes en campagnes helpen wij jou om mensen bewust te maken van de voordelen van een schoolomgeving op maat van fietsers, voetgangers en OV. Maak van alle leerlingen sterke en zelfverzekerde weggebruikers en doe dat vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid: met leerlingen, ouders, leerkrachten, schooldirectie, buurtbewoners, gemeente/stad en politie samen.

Aanbod

• Wil je echt een totaalaanpak voor verkeersveiliger en duurzaam woon-schoolverkeer? Het schoolvervoerplan is een participatieve, gebruiksvriendelijke aanpak die knelpunten letterlijk (online) in kaart brengt en een gericht actieplan opzet op maat van de school.
  • De (digitale) schoolroutekaart focust op alle routes naar school. Kinderen zelfstandig, veilig en actief op weg zetten is daarbij het uitgangspunt.
  • De verkeerseducatieve route (VERO) laat kinderen hun fietsvaardigheden oefenen in de praktijk. Het is de ideale opstap naar het fiets- of voetgangersexamen door dat oefenparcours in de eigen omgeving.
  • Meester op de Fiets helpt jou als leerkracht om kinderen veilig te leren fietsen. Met een helpende hand van de fietsmeester wordt elke speelplaats, turnzaal of sportterrein omgetoverd tot een waar fietsparcours.
  • Telraam op school: met Telraam-data in de hand nemen leerlingen de mobiliteit rond de school kritisch onder de loep. Burgerwetenschap komt met deze aanpak langs de grote (school)poort binnen in de klas.
  • Vlaamse subsidies nodig voor kwaliteitsvolle en veilige schoolroutes? Mobiel 21 zet haar expertise in om het subsidiedossier succesvol in te dienen bij het Departement Mobiliteit en Openbare Werken. Ondersteuning op maat dus!
  • Aya is er nog steeds voor kleuters en lagere schoolkinderen. Verkeers- en mobiliteitseducatie op een interactieve en kleurrijke manier kan op school, thuis en online! Doe jij ook mee aan de scholencampagne?

We lichtten een tipje van de sluier, maar bekijk zeker het volledige scholenaanbod op mobiel21.be/scholen .