Moev

Wat doen we?

MOEV wil alle leerlingen in het Vlaams onderwijs aanzetten tot een gezonde mix van zitten, staan, bewegen en sporten.

MOEV wil hiervoor schoolteams motiveren en ondersteunen bij de ontwikkeling van hun kwaliteitsvol gestructureerd bewegings- en sportbeleid, ingebed in het gezondheidsbeleid.

M – Motivatie – Onze MOEV-medewerkers zijn gepassioneerd om scholen blijvend in beweging te brengen. Enthousiast gaan we aan het werk om scholen te ondersteunen met unieke evenementen, materialen en projecten. Onze drijfveer hierbij is scholen helpen om voor kinderen en jongeren een gezonde schoolomgeving te creëren.

O – Ondersteuning – MOEV is er voor alle scholen én zo voor elke leerling. MOEV ondersteunt scholen op maat met koffers vol leuke ideeën en professioneel advies rond het bewegingsbeleid (incl. sport).

E – Expertise  – Vanuit samenwerking en cocreatie met erkende partners staat MOEV garant voor een kwaliteitsvolle en objectieve inhoud aangepast aan het ontwikkelingsniveau van kinderen en jongeren.

V – Vernieuwing – Vlaanderen – Vitaliteit – Als de door de overheid erkende gangmaker voor beweging in het onderwijs probeert MOEV dicht bij het doelpubliek te staan. Scholen verwachten een uitdagend, up-to-date aanbod. Dit houdt in dat innovatief denken in het DNA van de MOEV-medewerkers verweven zit.