Moev

Wat doen we?

MOEV wil alle leerlingen in het Vlaams onderwijs aanzetten tot een gezonde mix van zitten, staan, bewegen en sporten.

MOEV wil hiervoor schoolteams motiveren en ondersteunen bij de ontwikkeling van hun kwaliteitsvol gestructureerd bewegings- en sportbeleid, ingebed in het gezondheidsbeleid.

Visie

Ons ultieme doel: tegen 2040 hebben alle scholen een kwalitatief en gestructureerd bewegingsbeleid. Onze eerste doelstelling: tegen 2025 voert 80% van de basis- én secundaire scholen een preventief, kwaliteitsvol gezondheidsbeleid.

MOEV wil alle leerlingen optimale kansen bieden om de aanbevelingen rond beweging & sedentair gedrag te behalen. MOEV streeft er zo naar dat kinderen en jongeren belang leren hechten aan een fitte & gezonde levensstijl én dagelijks bewegen i.f.v. een levenslange bewegingsvriendelijke attitude.