Rode Kruis Vlaanderen

Wat doen we?

Een ongeluk in de klas of op de speelplaats is snel gebeurd. Maar weet jij ook wat je moet doen als een leerling een bloedneus of een schaafwonde heeft? Of erger: als iemand zich verslikt in de eetzaal en na enige tijd bewusteloos op de grond valt? Om op die situaties gepast te reageren heeft Rode Kruis-Vlaanderen een uitgebreid eerstehulpaanbod speciaal voor leerkrachten.

Je kan bij ons een opleiding volgen om zelf eerste hulp te leren toepassen. Daarnaast hebben we een volledig gamma aan eerstehulpinitiaties voor kinderen en jongeren (van kleuter tot middelbaar), waar je als leerkracht onmiddellijk mee aan de slag kan in de klas. Wie nog een stapje verder wilt, kan een uitgebreide eerstehulpcursus in de klas geven of organiseren, waarna leerlingen een heus eerstehulpbrevet ontvangen. Je kan daarvoor beroep doen op één van onze lesgevers, maar je kan ook een train-the-traineropleiding volgen om zelf eerstehulpopleidingen in je klas te geven.