XIU

Wat doen we?

XIU(sms-taal voor ’k zie u) wil samen met leerlingen, ouders en leerkrachten de zichtbaarheid op de fiets in het donker in de verf zetten. Het hoge aantal fietsongevallen in ons land bewijzen dat het nodig is.

Veel leerlingen in het secundair onderwijs vinden het dragen van een fluohesje helemaal niet ‘cool’. XIU wil het maatschappelijk draagvlak voor het dragen van fluo- en retroreflecterend materiaal bij jongeren vergroten. XIU doet dit door jaarlijks een wedstrijd uit te schrijven waarbij creativiteit en zichtbaarheid hand in hand gaan.  XIU bengt fluo-en reflecterend materiaal op een ludieke manier onder de aandacht van de jongeren.

We organiseren activiteiten waarbij de leerlingen verantwoordelijkheid leren nemen, hun eigen grenzen leren kennen en de grenzen van anderen leren respecteren. Elk van ons is uniek, daar hebben we respect voor!