Dinsdag 05.11.2019

Onthaal

VSV-aanbod per doelgroep

1.1 1e graad

Tijdens deze sessie staat de nieuwe eindterm verkeer voor de 1ste graad centraal. Deze eindterm bepaalt dat leerlingen zich veilig leren verplaatsen als voetganger en fietser in het kader van schoolse activiteiten.

Leerkrachten krijgen ondersteuning van de VSV om die einddoelen te behalen. Zo is er het nieuwe leerplatform dat vandaag voor de allereerste keer wordt voorgesteld. Nog geen spoilers hier, je zal het pas ontdekken op 5 november!

Daarnaast is er ook aandacht voor het aanbod van de Verkeersweken en het subsidieproject SMS (Slimme Mobiele Scholen).

1.2 2e - 3e graad

We denken vaak dat leerlingen van de tweede en derde graad volledig ontwikkelde volwassenen zijn. Maar niets is minder waar. Tijdens deze sessie leggen we uit hoe het puberbrein precies werkt, zodat je daarop kan inspelen tijdens de verkeerslessen.

Pubers zijn ook erg vatbaar voor groepsdruk, wat in het verkeer gevaarlijk kan zijn. Daarom tonen we aan de hand van de workshop Druk-proof (Verkeersweken) hoe je hier rond kan werken om je leerlingen weerbaarder te maken.

Tenslotte presenteren de VSV-vrijwilligers hun aanbod voor het secundair onderwijs, zoals de VR-brillen en de tuimelwagen. Ook het project Rijbewijzer in de klas wordt toegelicht.

Inspiratienamiddag

2.1 Kennismarkt (doorlopend vrij toegankelijk)

Externe partners stellen hun verkeerseducatief materiaal voor op een kennismarkt die heel de namiddag vrij toegankelijk is. Deze partners zijn al ingeschreven:

• Bokabox
  • XIU vzw
  • Voetgangersbeweging

2.2 Inspiratiegroep

Samen met collega’s uit het secundair onderwijs kan je -met behulp van stellingen- je mening geven over verkeerseducatie, over het VSV-materiaal, tips delen, leren van mekaar.

2.3 Infosessies externe partners

Deze worden binnenkort aangekondigd.

Einde