Mieke Smet

Waarnemend Coördinator bij MOEV

Mieke is sinds 1999 actief bij MOEV. Ze is waarnemend coördinator van het provinciale MOEV-secretariaat in Antwerpen en trekker van de werkgroep actieve verplaatsing. Ze is gestart bij SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport) in 1999. Sinds 2018 is dat MOEV geworden.

Van opleiding is ze master in de lichamelijke opvoeding. MOEV wil met actieve verplaatsing de leerlingen vanaf het kleuteronderwijs fietsvaardigheid bijbrengen (met “Doki op wieltjes”). In het lager onderwijs is er “Meester op de Fiets”.

Leerlingen uit secundair onderwijs worden met “Bike@school” getriggerd om ook daar de fiets niet alleen te gebruiken als dagelijkse verplaatsing van en naar school, maar ook tijdens (school)uitstappen en in hun vrije tijd. Het stimuleren van actieve verplaatsing maakt deel uit van een kwalitatief bewegingsbeleid op de school. Ideaal om een gezonde en actieve levensstijl te bevorderen bij de leerlingen.