Fietsverplaatsingen op school

210510_fietseningroep_DD (17)

Fietsverplaatsingen op school

De Bernardusscholen begonnen 20 jaar geleden met de aankoop van enkele schoolfietsen. Ondertussen beschikken ze over een vloot van 100 fietsen die dagelijks gebruikt worden.

Financiën en ruimte(gebrek) voor opslag zijn vaak de eerste obstakels. Na vele jaren hebben de Bernardusscholen een financieel evenwicht gevonden tussen onderhoud, afschrijving en aankoop van nieuwe fietsen. Ze doen dit via een huurbedrag voor de fietsen (dat vroeger werd uitgegeven aan de schoolbus).

Voor sommige scholen zal een huurprijs buiten de draagkracht van de leerlingen vallen. Deelnemers verwijzen naar alternatieven voor ondersteuning bij het aanschaffen van fietsen/voorzieningen: De Voorzorg (o.a. Limburg, A’pen en OVL), ledenvoordeel Gezinsbond, fietsbieb, groepsaankopen, samenwerking met sociale projecten bv. kringloopwinkel (bv. Sint-Niklaas), lokale overheden,

Presentatie:

Download hier de presentaties:

Nuttige links:

Vragen of opmerkingen?