Ons aanbod voor buitengewoon onderwijs

211021__DD_DagVerkeerOpSchool-9924

Leerkrachten uit het Buitengewoon Onderwijs kunnen uiteraard ook gebruikmaken van de materialen van de VSV. In het bijzonder verwijzen we hierbij graag naar de leerlijn voor het basisonderwijs en de verschillende voetgangers- en fietsbrevetten. Als leerkracht kan je hier zelf de voor jouw leerlingen relevante en haalbare doelen en oefeningen uitkiezen.

De gouden brevetten bieden ook specifieke handreikingen en alternatieven voor het Buitengewoon Onderwijs, die vind je terug in de rode kaders. Op Verkeer op school | Materiaal en downloads staan ook controlefiches Buitengewoon Onderwijs, waarop je kan aangegeven welke vaardigheden zijn behaald en of ze eventueel hand-in-hand of onder nauw toezicht zijn ontwikkeld.

Hoe je dat allemaal praktisch aanpakt vertelde leerkracht Kim Pinoy. Haar goede voorbeeld vind je eveneens terug op Verkeer op school | “Blijven inzetten op fietstraining!”.

De VSV kan tot slot ook naar je toekomen met de Mobibus. Die is sinds september 2021 speciaal toegespitst op het Buitengewoon Onderwijs. De leerlingen leren hier op een laagdrempelige en praktische manier over de dode hoek, gedrag en attitude en zichtbaarheid in het verkeer. Er zijn nog enkele plekken vrij in de kalender.