Verkeersouders aan het woord

Verkeersouders

Verkeersouders aan het woord

Het beeld van de deelnemers in deze workshop is wat gemengd: een deel is verkeersouder, een deel is leerkracht, een deel is zowel verkeersouders als leerkracht.

We lieten twee getuigenissen horen van verkeersouders die enkele leuke initiatieven hebben georganiseerd op de school uit de buurt/van hun kinderen (zie presentaties):

• Dorien Min en Geoffrey Barret, Vrije basisschool Langdorp

Vragen en problematieken die naar boven kwamen:

• Leerkrachten die het beleid op school rond verkeer uitstippelen, maar geen hulp krijgen van ouders.
  • Engagement ‘verkeersouder’ is te groot.
  • Het belang wordt niet gezien door ouders.
  • Ouders die verkeersacties uitvoeren, maar de leerkrachten niet mee op de kar krijgen.
  • Gebrek aan communicatie.

Iedereen was het erover eens dat een gemende samenstelling, van ouders en leerkrachten, de beste combinatie is om dingen te verwezenlijken. Maar er is dus nog nood aan concrete tools om dit klaar te krijgen. Een duidelijke vraag waarmee de VSV aan de slag kan om het project Verkeersouders nieuw leven in te blazen.

Presentatie:

Download hier de presentaties:

Nuttige links:

Vragen of opmerkingen?