Voor wie?

Het Congres Verkeer op School is er voor iedereen die met verkeers- en mobiliteitseducatie bezig is of er in de toekomst werk van wil maken:

• leerkrachten
  • directie
  • verkeersouders
  • politie
  • gemeentebesturen

Concept: een digitaal congres

In de voormiddag (9-12 uur) stelt de VSV haar leerlijn verkeer voor per doelgroep. Via verschillende filmpjes, demonstraties en voorstellingen kan je kennismaken met de projecten en het materiaal. Je kiest zelf welke filmpjes je bekijkt en wanneer. Heb je vragen over een thema of een bepaalde sessie, kan je die meteen stellen aan een VSV-medewerker, via een Q&A-knop of chatbox.
Diezelfde voormiddag kan je ook kennismaken met externe partners van de VSV, die hun educatief aanbod presenteren tijdens een digitale kennismarkt. Maak kennis met hun aanbod en ga in gesprek met wie je wil.
Geniet ook van een interview met gastspreker Erik de Soir. Hij geeft als crisipsycholoog een boeiende uiteenzetting over de aanpak op school na een verkeersongeval. Ook aan hem zal je vragen kunnen stellen.

In de namiddag (13 – 14.30 uur) kan je deelnemen aan een inspiratiegroep (basis, secundair of buitengewoon onderwijs), waar je live met collega-leerkrachten kan praten over de aanpak van verkeerseducatie op school, good practices deelt en leert van mekaar. Uiteraard is de VSV ook aanwezig om je concrete vragen te beantwoorden.

Donderdag 15 oktober 2020, van 9 tot 15.30 uur

Thuis!

Hoe?

Het Congres Verkeer op School is GRATIS, inschrijven is wel verplicht. Bij inschrijving kies je of je in de namiddag wil deelnemen aan een ‘inspiratiegroep’, een netwerkmoment via Teams waar je met collega-leerkrachten en de VSV van gedachten kan wisselen over de aanpak van verkeer op school.
De dag zelf kan je op deze website alle filmpjes en digitale sessies terugvinden, je kiest gewoon wat je interesseert, kijkt en luistert wanneer je wil en je kan concrete vragen stellen aan VSV-medewerkers of aan externe partners.
Op het einde van de dag heb je sowieso tonnen inspiratie en kan je meteen aan de slag op school!

Vragen?

Christopher Dhondt