Workshops

Bij je inschrijving mag je 3 workshops uit ons aanbod kiezen: 1 in de voormiddag en 2 in de namiddag.

Hieronder vind je een overzicht van alle workshops, als je doorklikt kan je wat meer lezen over de inhoud en het verloop van de sessie.

Voormiddag

170320_VCV_JDH (4)

Plenaire sessie

Interview met Liesbeth Verhoeven van Bodymap , Wim Beyersvan de UGent over hoe een jongerenbrein werkt en Dirk Gabriels (VSV) over het belang van praktijkgerichte verkeerseducatie.

Mobibus

Ons aanbod voor buitengewoon onderwijs

Ontdek het (nieuwe) aanbod van de VSV voor het Buitengewoon Onderwijs tijdens deze workshop!

IMG_20161018_101013

Hoe maak ik een parcours voor het Grote Voetgangers- en Fietsexamen

In deze workshop leer je hoe je een parcours kan opstellen voor een voetgangers- of fietsexamen.

070124_Algemeen_Verkeer_SD (26)

Veilige schoolomgevingen en -routes

Tijdens deze workshop leer je hoe je ouders en kinderen beter kan informeren en sensibiliseren.

210510_fietseningroep_DD (17)

Fietsverplaatsingen op school

De fiets zit in de lift als verplaatsingsmiddel op school. Maar hoe begin je eraan en met wat moet je rekening houden?

Namiddag

OO Eerste graad in de klas 2

Ons aanbod voor basisonderwijs

Hoe ziet de leerlijn verkeer eruit en welke materialen kan je gebruiken om aan die doelen te werken.

Tweede sec

Ons aanbod voor secundair onderwijs

Ontdek het aanbod van de VSV voor het secundair onderwijs tijdens deze workshop!

Tweede graad

Hoe leer ik kinderen op latere leeftijd fietsen?

Een panel van experten (leerkrachten, professionele organisaties) legt uit hoe je dit als leerkracht op school maar ook daarbuiten kan aanpakken.

Hoe maak ik een verkeerparcours op de speelplaats?

Met de nodige tips en tricks wordt verkeersles geven pas echt plezant!

150917_Algemeen_Verkeer_JS (88)

Stedelijke scholen vergen andere aanpak

Stedelijke scholen vergen vaak een specifieke aanpak rond verkeerseducatie. We interviewen leerkrachten die daar origineel mee omgaan.

070124_Algemeen_Verkeer_SD (26)

Veilige schoolomgevingen en -routes

Je kan er als school zelf flink toe bijdragen dat kinderen veilig op school geraken.

190305_Dode hoek_DD (3)

Zien en gezien worden

Wat vind jij dat jonge en minder jonge kinderen moeten weten over de dode hoek?