Dinsdag 05.11.2019

Onthaal

VSV-aanbod per doelgroep

1.1 Kleuters

We overlopen alle doelen rond verkeers- en mobiliteitseducatie voor kleuters en koppelen er concrete en laagdrempelige activiteiten aan. Het leuke aan deze workshop: we tonen ze ook meteen met kleuters uit een school in de buurt!
Theorie en praktijk in één workshop, dus. Bovendien krijg je de kans om je eigen ervaringen te delen met de rest van de groep.

We hebben het onder andere over:

• Loopfiets- en fietstraining (met o.m. het Loopfietsbrevet en het Fietsbrevet Brons)
  • Voetgangerstraining (met o.m. het Voetgangersbrevet Brons)
  • Preborden (vormen en kleuren van verkeersborden)
  • Zichtbaarheid

1.2 1e-3e leerjaar

Tussen het eerste en derde leerjaar kan je als leerkracht de basis leggen voor veilig en duurzaam verkeersgedrag van je leerlingen. Met onze leerlijnen kom je te weten hoe je op maat van je leerlingen kan werken rond verkeer. Dit gaat van voetgangers- en fietstraining over zichtbaarheid tot hoe je op een speelse manier de wegcode en verkeersregels aanleert.
Je maakt kennis met alle VSV-projecten voor jouw doelgroep en de kant-en-klare materialen waarmee je aan de slag kan gaan.

• Het Fietsbrevet Brons en Zilver
  • Het Voetgangersbrevet Zilver
  • Verkeersborden
  • Zichtbaarheid en dode hoek

1.3 4e-6e leerjaar

Vind je verkeersles geven moeilijk? Via onze vier leerlijnen kom je te weten hoe je op maat van je leerlingen kan werken rond verkeer. Dat gaat van veilig leren stappen en fietsen over zichtbaarheid tot hoe je op een speelse manier de wegcode en verkeersregels aanleert. Je maakt kennis met alle VSV-projecten voor juw doelgroep en de kant-en-klare materialen waarmee je aan de slag kan gaan. Je zal snel merken dat het makkelijker is dan je denkt!

• Het Grote Voetgangersexamen
  • De Grote Verkeerstoets
  • Het Fietsbrevet Zilver en Het Grote Fietsexamen
  • Verkeersborden
  • Zichtbaarheid en dode hoek

Uitreiking gouden medailles Verkeer op School

De aanwezige scholen die een gouden medaille Verkeer op School hebben behaald, worden in de bloemetjes gezet.

Inspiratienamiddag

2.1 Kennismarkt (doorlopend vrij toegankelijk)

Externe partners stellen hun verkeerseducatief materiaal voor op een kennismarkt die heel de namiddag vrij toegankelijk is. Deze partners zijn al ingeschreven:

• Bokabox
  • Voetgangersbeweging
  • XIU vzw

2.2 Inspiratiegroep

Samen met collega’s uit het basisonderwijs kan je -met behulp van stellingen- je mening geven over verkeerseducatie, over het VSV-materaiaal, tips delen, leren van mekaar.

2.3 Infosessies externe partners

Deze worden binnenkort aangekondigd.

Einde